sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Lauantai-illan pikaruokaa

Jos lauantaina (tai jonain muuna päivänä) on muutakin tekemistä kuin kokkailu, ja haluaa kuitenkin syödä hieman paremmin, niin hyvä vaihtoehto on ...ravintola. Mutta jos ravintolaa ei ole lähellä, eikä ravintolaan meno muutenkaan istu perheen pikkuisen aikatauluun, niin hyvä nopea vaihtoehto on kalafileet ja perunat, ainakin kesällä. Meillä vielä sattui olemaan edellisen päivän katkarapujogurttikastiketta jäljellä, ja pisteenä i:n päällä lähikaupassa oli suhteellisen edullisia kuhafileitä.

Paistetut kalafileet, kesäperunat, raikas kastike ja salaatti
Ohje neljälle
  • 4 kalafilettä, à 150 g (kuhaa, siikaa, turskaakin olen kokeillut mutta se hajoaa pannulla)
  • Voita ja rypsiöljyä pannulle
  • Suolaa ja pippuria
  • Uusia perunoita (kiireessä paras aika-laatusuhde on valmiiksi pestyillä siikleillä)
  • Salaattia (Mitä sattuu kaapista löytymään, meillä oli jostain syystä paljon erilaisia paprikoita, kurkkua, muutama salaatinlehti ja tomaattia)
  • Kastike, esim:
    • Katkarapu-yrttijogurtti
    • Crème Bonjour Cuisine tilli-sitruuna
    • Kermaviili tai ranskankerma, maustettuna sitruunalla, yrteillä, suolalla, pippurilla ja halutessasi sinapilla
    • Piparjuurella maustettu ranskankerma tai tuorejuusto
  • Juomaksi aikuisille esim. kuivaa ja mineraalista valkoviiniä, esim. Sauvignon Blanc, Riesling tai suosikkini Grüner Veltliner -rypäleestä
Toimi näin:
  1. Keitä perunat. 
  2. Perunoiden kiehuessa tee ensin salaatti, ja kastike, jos sitä tarvitsee tehdä.
  3. Paista kalafileet kuumahkolla pannulla voin ja öljyn seoksessa, fileiden koosta riippuen 2-4 min per puoli. Mausta paistaessa (suolalla) ja pippurilla.
  4. Tarjoile kastikkeen kanssa.
Tuli aika mums!



Lapselle tarjoilin seuraavana päivänä kastikkeeksi ihan vaan luonnonjogurttia, katkaravut kun lensivät edellisenä päivänä lattialle.



Aika hyvin maistui!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti