torstai 5. syyskuuta 2013

Aivan aluksi...

Olen vähän yli 30-vuotias, yksivuotiaan pojan äiti, avovaimo ja "uranainen". Olen aina laittanut ruokaa, viikonloppuisin ja vieraille hieman haastavampia kokkailuja, arkena useimmiten nopeaa kotiruokaa, mutta välillä olemme syöneet myös eineksiä. Niitä en kuitenkaan halua lapselleni syöttää, paitsi "hätätapauksessa".

Syyskuusta 2013 alkaen lastenhoitaja hoitaa poikaani sekä siskoni lasta päivisin, mutta ei ehdi kahden hulivilin kanssa ulkoillessa laittaa heille lounasta. Niinpä tästä lähtien laitan lähes päivittäin ruokaa miehelleni ja itselleni illaksi, sekä lapsille ja lastenhoitajalle seuraavaksi päiväksi (mieheni ei osaa eikä halua kokata vaan söisi ja syöttäisi mieluummin niitä eineksiä kuin laittaisi itse ruokaa).

Lapsellani on vielä säännölliset ruoka-ajat: klo 8 aamupuuro, klo 11 lounas, klo 14 välipala, klo 17 päivällinen, klo 20 iltapuuro, minkä jälkeen nukkumaan. En voisi kuvitellakaan ehtiväni kokata töistä tullessa viideksi päivällistä joten lapseni päivällinen on usein edellisen päivän tähteitä tai sitten pakastimesta sinne säilöttyä ruokaa. Sen sijaan syömme mieheni kanssa päivällistä samalla kun syötämme lapselle iltapuuron. Tästä ruoasta pitää sitten jäädä seuraavaksi päiväksi lapsille sekä hoitajalle.

Luvassa on siis koko perheelle sopivia reseptejä, joiden laittamiseen menee vain kohtuullisesti aikaa ja rahaa. Toivottavasti tästä on iloa muillekin!



Okei, tuo ei ollut ihan arki-illan kokkailu, vaan kesälomalta mökin kesäjuhlien kaksi jälkiruokakakkua. Ja molemmat itse asiassa äitini valmistamia. Luvassa pikemminkin seuraavaa:

Kaalilaatikkoa itse tehdyllä puolukkahillolla. Reseptejä seuraavissa postauksissa!


Mums!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti