perjantai 18. lokakuuta 2013

Juustoinen kanakeitto

Tämä resepti on vaihteeksi Yhteishyvästä. Helppo ja ruokaisa arkikeitto, jossa on mukavasti sekä pureskeltavaa että täyteläisyyttä.

Juustoinen kanakeitto
4-5 annosta, 30 min

Ainekset
  • 300 - 400 g broilerin suikaleita
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 purjo
  • 1 tl currya
  • 12 - 13 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 rkl makeaa soijakastiketta (tavallinenkin käy)
  • 2 dl makaronia (itse käytin luomutäysjyväfarfallea... ihan perusmakaroni kelpaa yhtä hyvin)
  • 1 prk (n. 380 g) säilykemaissia
  • 1 pussi (200 g) pakasteherneitä (säilykeherneetkin käyvät, jos käy kuten minulle, että pakasteherneet olivat kaupasta loppu)
  • 1 paketti (250 g) sulatejuustoa (tai 1 tlk juustoista ruokakermaa)
  • 0,5 ruukkua tuoretta basilikaa (tai muita yrttejä, itse käytin persiljaa ja oreganoa omalta pihaltani)
Ohjeet
  1. Halkaise purjo ja huuhtele se huolellisesti juoksevan veden alla. Suikaloi purjo. 
  2. Ruskista broilerisuikaleet öljyssä pannussa. 
  3. Samaan aikaan kuullota purjosuikaleet ja curry öljyssä kattilassa. 
  4. Lisää broilerisuikaleet. Lisää vesi, kasvisliemikuutio, soijakastike ja makaroni. 
  5. Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes broileri ja pasta ovat kypsiä. 
  6. Lisää valutettu maissi, herneet ja sulatejuusto.
  7. Kuumenna sekoitellen, kunnes juusto on sulanut. 
  8. Viimeistele silputuilla yrteillä. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti