tiistai 22. lokakuuta 2013

Paistetut kampelafileet

Löysin lähikaupasta tuoreita todella edullisia kampelafileitä. Loistava arki-illan nopea ruoka!

Paistetut kampelafileet perunoiden ja kermaviilikastikkeen kera
4 hengelle, 45 min

Ainekset
  • 800 g kampelafileitä
  • reilusti voita tai Oivariiniä tms.
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • valko- ja mustapippuria myllystä tai jauheena
  • 2 dl korppujauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
Kermaviilikastike
  • 2 dl kermaviiliä
  • vajaa puolikkaan sitruunan mehu
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 rkl sinappia
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • ripaus sokeria
  • tuoretta tillisilppua, jos on
Lisäksi
  • 1 kg perunoita, kiinteä lajike
  • salaattia
Ohjeet
  1. Riko kananmunat kulhoon, lisää 1 tl suolaa, valkopippuria ja mustapippuria myllystä tai jauheena. Riko munien rakenne ja sekoita haarukalla. Laita kalafileet seokseen, kääntele hyvin. Jätä maustumaan hetkeksi.
  2. Laita perunavesi kiehumaan. Pese tai kuori perunat, laita ne kiehumaan 20-30 minuutiksi.
  3. Tee kermaviilikastike: sekoita ainekset keskenään, tarkista maku, lisää jotain jos tuntuu siltä.
  4. Tee salaatti.
  5. Sekoita korppujauho ja vehnäjauho syvällä lautasella.
  6. Kuumenna paistinpannu(t) kuumaksi (itse käytin kahta suurta pannua). Paista fileet runsaassa voissa kuumassa pannussa molemmin puolin, n. 1-3 min per puoli. Pienennä lämpöä jos fileet ruskistuvat liikaa. Rapeus on kuitenkin olennaista. Siirrä valmiit suurelle lautaselle tai vadille sivuun vaikka tyhjälle levylle.
  7. Tässä vaiheessa perunatkin lienevät viimeistään valmiit. Nauti fileet perunoiden, kastikkeen ja salaatin kera. Jos sinulla on tuoretta tilliä, voit koristella annoksen sillä.
Oli herkullista!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti