lauantai 5. lokakuuta 2013

Sitä sun tätä (mustaa makkaraa ja dippivihanneksia)

Tällä viikolla työpäivät ovat venyneet lähes epäinhimillisen mittaisiksi. Onneksi lapset olivat päivät hoidossa siskoni luona. Ruokapuoli on meillä iltaisin ollut lähinnä lihapadan tähteitä, omenapiirakan tähteitä, einesravioleja (siis niitä tuorepastajuttuja) ja pestoa, paistamista vaille valmista eineslasagnea sekä perusspagettia. Yksivuotias on saanut edellä mainittujen lisäksi välillä jopa Pilttiä sekä serkkupojalle tekemääni bataattipataa.

Lauantaina kun oli vihdoin hieman enemmän aikaa, suunnittelin tekeväni tomaatilla ja parmesaanilla päällystettyä uunilohta. Mutta kas vain, kaupassa ei ollut lohifileitä. Niinpä söimme hieman vähän mitä sattuu, pää ja takki nimittäin olivat aivan tyhjät työviikon jäljiltä, enkä enää kaupassa kyennyt keksimään mitään järkeviä ruokia kun kerran alkuperäinen ei onnistunutkaan. Juoksulenkin ja pienen remontoinnin jälkeen nämä maistuivat kuitenkin yllättävän herkulliselta!

Alkupalaksi dippilautanen

Ainekset
  • paprikaa
  • kurkkua
  • kyssäkaalia
  • kukkakaalia
  • porkkanaa
  • 1 prk kermaviiliä, johon mausteeksi Worchestershire-kastiketta, tabascoa, ripaus sokeria, suolaa, pippuria ja paprikajauhetta
Ohjeet
  1. Kuori ja pilko vihannekset. Asettele lautaselle.
  2. Sekoita dippikastike. Maistele välillä, lisää mausteita maun mukaan.
Tämä määrä oli kyllä meille aivan liikaa, yksivuotias kun mutusteli muutamaa vihannespalaa, ja mieheni söi pari kurkkua ja pari paprikaa. No, jäipä valmiiksi laitettua välipalaa seuraavalle päivälle!




Pääruoaksi mustaa makkaraa, puolukkasurvosta ja peruna-palsternakkamuusia
Kolmelle, 30 min

Ainekset
  • 0,5 kg mustaa makkaraa (esim. Tapola)
  • Muusi, kuten tässä  ohjeessa
  • Puolukkasurvosta
Ohjeet
  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Laita perunat ja palsternakat kiehumaan.
  3. Kuumenna makkaroita leivinpaperin päällä uunissa noin 15 min.
  4. Tee sillä aikaa muusi loppuun.
  5. Nauti puolukkasurvoksen kera.


Huh, huomiseksi pitäisi sitten keksiä joku oikea ruoka, jota lastenhoitaja ja yksivuotias voivat syödä maanantaina... Onneksi kaupat ovat nykyään sunnuntaisin auki. Ideoita otetaan vastaan! Makaronilaatikko ei käy, sitä siskoni on tehnyt sen verran usein. :-)

2 kommenttia:

  1. Mä tein viime viikolla lohikeittoa ja kaali-lammasjauhelihapataa. Molemmat oli hyviä ja upposi aikuisille samalla kun lapsi söi makaronia ketsupilla (vähän kärjistäen, taisi siinä jotain tuorevihanneksiakin mukana olla). Huoh... Ehkä näistä saat jotain inspiraatiota. Terkkuja Leidenistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm... Kaupasta tarttui eilen mukaan savulohta, ehkä voisin tehdä siitä savulohikiusausta! Kaalipataa söimme monta päivää muutama viikko sitten, sitä ei vielä tee mieli uudestaan. :-)

      Poista