lauantai 30. marraskuuta 2013

Maa-artisokkakeitto


Näin maa-artisokkia kaupassa ja päätin hetken mielijohteesta kokeilla maa-artisokkakeiton tekemistä. Yhdistelin hieman netistä löytyneitä reseptejä ja päädyin mielestäni aika onnistuneeseen lopputulokseen!

Maa-artisokkien hinta on sen verran suolainen ja kuoriminen hidasta, ettei tästä meidän arkiruokarepertuaariimme tule uutta lajia, mutta tulipahan testattua, joku kerta voisi tehdä vieraille alkuruoaksi!

Samettinen maa-artisokkakeitto
4 annosta pääruoaksi, 6-8 alkuruoaksi, 50 min, aktiivista kokkausaikaa 30 min

Ainekset
  • 1 kg maa-artisokkaa
  • 300 g puikulaperunoita
  • 3 dl vettä
  • 6 dl maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl kermaa
  • jauhettua valkopippuria
  • jauhettua muskottia
Ohjeet
  1. Kuori ja paloittele n. 2-3 cm kuutioiksi maa-artisokat ja perunat (tässä menee kauan).
  2. Kiehauta kattilassa vesi, kun se kiehuu, lisää maito ja kiehauta sekin.
  3. Lisää kattilaan maa-artisokat, perunat ja suola. Keitä noin 15 min kunnes nämä ovat kypsiä. Nestettä pitäisi olla sen verran että perunat ja maa-artisokat juuri ja juuri peittyvät. Jos jää vajaaksi, lisää hieman vettä.
  4. Soseuta keitto esim. sauvasekoittimella nesteineen. Lisää valkopippuria maun mukaan.
  5. Annostele lautasille, lisää pinnalle ripaus muskottia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti