lauantai 16. marraskuuta 2013

Perinteinen uunilohi

Päätin vaihteeksi tehdä ns. perinteistä kermaviiliuunilohta. En jostain syystä löytänyt reseptiä sellaiseen, joten sävelsin.

Jos tämä resepti ei innosta, olen aiemmin tehnyt mm. valkosipuliuunilohta, tomaatti-parmesaaniuunilohta sekä sweet&sour -uunilohta.

Kermaviiliuunilohi ja puikulamuusi
4 annosta, 35 min, aktiivista kokkausaikaa 20 min

Ainekset

Lohi
  • 1 (n. 800 g) lohifilee
  • 1 prk (200 g) kermaviiliä
  • 1 nippu tai ruukku tuoretta tilliä
  • 1 rkl sinappia
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
Muusi
  • 1,2 kg puikulaperunoita
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl maitoa
  • muutama nokare voita tai Oivariiniä
Ohjeet
  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Laita lohifilee nahka alaspäin uunivuokaan.
  3. Silppua tilli. Sekoita puolet tillisilpusta, sinappi, sitruunamehu, suola ja pippuri kermaviiliin. Levitä seos kalan päälle.
  4. Laita kala uuniin paistumaan n. 25 minuutiksi.
  5. Laita perunavesi kiehumaan.
  6. Kuori ja huuhtele perunat. Leikkaa isot perunat puoliksi.
  7. Laita perunat kiehumaan kattilaan, lisää suola. Vettä pitäisi olla sen verran että perunat juuri ja juuri peittyvät. Keitä 20 min.
  8. Kaada keitinvesi toiseen astiaan. Muussaa perunanuijalla. Lisää mikrossa lämmitetty maito, sekä keitinvettä kunnes koostumus on sopiva. Lisää myös muutama nokare voita.
  9. Ota lohi uunista, koristele lopulla tillisilpulla.
  10. Syö lohi muusin sekä salaatin kera.
Lohi menossa uuniin.









Joten ei kun muusin tekoon.


Lohi tuli uunista tämännäköisenä. Kermaviilitäytteen reunat kärtsäsivät, mutta niin käy aina, ellei sitten vuoan koko ole todella hyvin optimoitu, käristynyttä osaa ei tarvitse syödä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti