keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Helppo savulohi-vihannespiirakka

Ravitseva ja herkullinen ruoka tai iltapala salaatin kanssa, oikein simppeli tehdä. Sopi yksivuotiaille sormiruoaksi palasiksi pilkottuna (tai syötettynä vielä pienemmiksi palasiksi pilkottuna).

Helppo savulohi-vihannespiirakka
4 annosta (1 piirakka), 50 min, aktiivista 15 min

Ainekset
  • 1 valmis piirakkataikina suolaiseen leivontaan, tai ruis-perunataikina (pakaste)
  • 300 g lämminsavulohta
  • 400-500 g pussi pakastevihanneksia (esim. kukkakaali-parsakaali, itse käytin kukkakaali-parsakaali-porkkanaa)
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 dl maitoa
  • 2 dl kermaa
  • 3 kananmunaa
  • mustapippuria
  • 100 g juustoraastetta
Ohjeet
  1. Sulata piirakkataikina esim. tiskialtaassa kuumassa vedessä.
  2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  3. Keitä pakastevihannekset 0,5 l suolattua vettä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin.
  4. Painele piirakkataikina 24 cm piirakkavuoan pohjille ja reunoille (vuoan voitelu ei ole välttämätöntä, mutta helpottaa toki piirakan irrottamista).
  5. Levitä revitty lohi (ilman nahkaa) ja vihannekset pohjan päälle.
  6. Sekoita munat, maito, kerma, juustoraaste ja mausteet. Kaada seos piirakan päälle.
  7. Paista 200-asteisessa uunissa 30-35 min.
  8. Syö salaatin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti