tiistai 14. tammikuuta 2014

Viikonlopun helppoja kakkuja

Viikonloppuna tein pitkästä aikaa kakkua - edellisestä kerrasta olikin mennyt jo yli puoli vuotta. En ole mikään erityisen innokas leipuri, enkä oikeastaan kovin suuri makean ystäväkään, joitain poikkeuksia lukuun ottamatta.

Näistä kakuista tuli kuitenkin erityisen herkullisia - jopa minä otin lisää! Ohjeet löytyivät etsiresepti.fi -palvelusta hakusanalla "helppo kakku".

Ensimmäinen kakku, jonka tein ystäväni perustaman lukupiirin tapaamista varten, oli Suklaapossun helposta sitruunakakusta ilman liivatetta muokattu limettitorttu. Tähän sain sopivasti kulutettua loput uudenvuoden meksikolaisteemaillasta jääneet limetit, sekä pitkään jääkaapissa odottaneen lime curdin.

Toinen kakku, jonka tein juhlistaaksemme siskoni syntymäpäivää jälkikäteen vanhempiemme luona, oli Ruokailmiön helppo suklaamoussekakku.

Limettitorttu ilman liivatetta
6 annosta, aktiivista kokkausaikaa 30 min, hyytymisaika 30 min-2 tuntia.
24 cm vuokaan.

Ainekset
Pohja
  • 50 g voita
  • 150 g digestive-keksejä
  • 1,5 tl vaniljasokeria
Täyte
  • 1 prk (250 g) mascarponea
  • 1,25 dl kuohukermaa
  •  5 rkl (=0,75 dl) sokeria
  • 1,5 limetin mehu
  • 2 limetin raastettu kuori
Kuorrutus
  • 3 rkl lime curdia
  • 3 tl limettimehua
Koristeet
  • Limettiviipaleita
Ohjeet
  1. Tee pohja: murskaa digestivekeksit pakastepussin sisällä perunanuijalla tai kaulimella. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska ja vaniljasokeri. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, levitä ja painele keksiseos sille, ja laita jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.
  2. Raasta hyvin pestyistä limeteistä kuori, ja purista mehu.
  3. Vatkaa kerma. Notkista mascarpone ja sekoita se kerman joukkoon sokerin, limettimehun ja limetin raastetun kuoren kanssa.
  4. Levitä täyte pohjan päälle vuokaan ja laita jääkaappiin hetkeksi.
  5. Notkista lime curdia limettimehulla kunnes se on riittävän pehmeää helposti levitettäväksi. Levitä se täytteen päälle.
  6. Laita kakku hyytymään jääkaappiin hyytymään.
  7. Koristele vaikkapa limettiviipaleilla.
Kuvat tästä kakusta ovat valitettavasti kännykkäkameralla otettuja, enkä jaksanut ladata suoraan kännykästä täysiä resoluutioita, vaan otin automaattisen pilvipalvelun pakkaamat kuvat, joita jouduin vielä rajaamaan reilusti. Koittakaa kestää!




Suklaamoussekakku (suklainen juustokakku)
8 annosta, aktiivista kokkausaikaa 45 min, hyytymisaika 4 tuntia
24 cm vuokaan

Ainekset
Pohja

  • 75 g voita
  • 175 g digestive-keksejä
Täyte
  • 1 prk (2,5 dl) Flora Vanillaa tai vastaavaa
  • 0,75 dl kermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 250 g tummaa suklaata
  • 4 liivatelehteä
  • 1 rkl kiehuvaa vettä
Koristeluesimerkkejä
  • raastettua tummaa suklaata
  • nonparelleja
Ohjeet
  1. Tee pohja: murskaa digestivekeksit pakastepussin sisällä perunanuijalla tai kaulimella. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, levitä ja painele keksiseos sille, ja laita jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.
  2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  3. Vatkaa kerma, sokeri ja Flora Vanilla vaahdoksi. 
  4. Notkista tuorejuusto haarukalla erillisessä kulhossa.
  5. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Älä kuumenna liikaa, jottei kerma myöhemmin sula, muttei myöskään liian vähän, jottei suklaa heti jähmety kun sen sekoittaa tuorejuustoon.
  6. Sekoita suklaa tuorejuuston joukkoon. Liuota liivatteet ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä, kaada tuorejuusto-suklaaseokseen ohuena nauhana ja sekoita huolellisesti.
  7. Sekoita suklaa-tuorejuustoseos kermaseokseen. Voit käyttää vatkainta jotta saat tasaisen lopputuloksen.
  8. Kaada täyte pohjan päälle, tasoita. Laita jääkaappiin jähmettymään 4 tunniksi.
  9. Koristele esimerkiksi tummalla suklaaraasteella ja/tai nonparelleilla. Erilaiset karkit tai karkkirouheet käyvät myös erinomaisesti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti