perjantai 28. helmikuuta 2014

Cheddarjuustorisotto

Löysin parjaamastani Nigella Express -kirjasta vihdoin mieluisan reseptin. Cheddarjuustoakin sattui olemaan jääkaapissa, joten tästäpä oiva illallinen, tällä kertaa 3 aikuiselle ja lounaaksi lapselle seuraavaksi päiväksi. Yksi kirja lisää selätetty keittokirjahaasteesta.

Italialaiset eivät tätä risotoksi kelpuuttane, mutta sopi oikein hyvin talviseen iltaan.

(Kirjan mukaan tämä on "Cheddar-juustorisotto". Olen kyllä eri mieltä oikeinkirjoituksesta...)

Cheddarjuustorisotto (ja kanafileet)
4 annosta, 30 min

Ainekset
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl öljyä
  • 1 iso purjo
  • 300 g risottoriisiä (Carnaroli tai Arborio)
  • 1,25 dl valkoviiniä
  • 1/2 tl dijoninsinappia
  • 1 l kuumaa kasvislientä
  • 150 g cheddarjuustoa kuutioituna
  • (koristeeksi pitäisi tulla ruohosipulia, mutta sitä en viitsinyt keskellä talvea ostaa yhden ruoan koristeluun)
Lisäksi
  • kanafileitä
  • voita ja öljyä paistamiseen
  • suolaa ja pippuria maustamiseen
Ohjeet
  1. Leikkaa purjo kahtia pituussuunnassa, pese se huolellisesti ja leikkaa viipaleiksi.
  2. Sulata voi ja öljy kattilassa ja kuullota purjo.
  3. Lisää riisi kattilaan ja sekoittele minuutti. Nosta lämpöä ja lisää viini ja sinappi (tämä olisi helpompi tehdä kaasu- tai induktioliedellä, kylläpä ikävöinkin sinkkuaikojeni keskustakämpän keraamista kaasuliettä).
  4. Lisää lientä joukkoon kauhallinen kerrallaan, sekoittele, ja odota että se imeytyy ennen seuraavaa kauhallista. Toimi näin kunnes riisin koostumus on al dente, eli noin 20 minuutin ajan.
  5. Jos tarjoat lisäksi kanafileitä, laita ne sopivassa välissä paistumaan. Mausta paistamisen aikana suolalla ja pippurilla.
  6. Lisää juusto ja sekoittele, kunnes se on sulanut.
  7. Valmis!

2 kommenttia:

  1. Voiskohan valkoviinin korvata jollain? :)

    VastaaPoista
  2. Hmmm, valkoviinin pointti on osittain sen sisältämä happo. Voisi kokeilla vaikka vastaavaa määrä kasvislientä, missä mukana 1-2 rkl valkoviinietikkaa?

    VastaaPoista