maanantai 3. helmikuuta 2014

Vuohenjuusto-viinirypälerisotto

Siirryin keittokirjahaasteessa kirjaan numero 2: Jamie Oliverin Alastoman kokin paluu. Olen tehnyt Jamien ohjeella usein risottoa, ja tylsästi päädyin tuttuun reseptiin. Itse asiassa muistelemani vuohenjuusto-viinirypälerisotto taitaa olla jostain muualta, mutta sovelsin Jamien ohjetta sisältämään noita aineita.

Risotto on pehmeydessään mainio ruoka myös yksivuotiaalle - kelpasi oivallisesti! Itse risotto tässä on vegeruoka, mutta paistoin oheen ensimmäisellä syöntikerralla kanafileet, jotka maustoin yksinkertaisesti suolalla ja pippurilla.


Viinirypäle-vuohenjuustorisotto (ja kanafileet)
4-6 annosta, 45 min

Ainekset
  • 1 litra kanalientä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 isoa sipulia hienonnettuina
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuina
  • 400 g risottoriisiä
  • 2,5 dl kuivaa valkoviiniä
  • mustapippuria myllystä
  • 150 g vuohenjuustoa
  • 100 g parmesania (tai grana padanoa)
  • n. 250 g viinirypäleitä
Lisäksi (valinnainen)
  • 1 kanafilee per henkilö
  • voita paistamiseen
  • mustapippuria
  • öljyä
Ohjeet
  1. Kuumenna kanaliemi. Pidä se jatkuvasti kevyesti poreilevana.
  2. Kuumenna toisessa kattilassa öljy, lisää joukkoon sipulit. Kuullota. 
  3. Lisää kattilaan riisit, lisää lämpöä. Sekoita koko ajan ja anna riisin kuullottua muutaman minuutin ajan.
  4. Lisää viini ja sekoita, kunnes viini on imeytynyt (alkoholi haihtuu pois).
  5. Lisää kanalientä kauha kerrallaan ja sekoittele koko ajan. Lisää seuraava kauhallinen vasta kun edellinen on imeytynyt.
  6. Kun riisi on kypsää (mutta vielä hieman hampaille vastusta antava) ja koostumus sopiva, lisää joukkoon paloiteltu vuohenjuusto. Sekoittele joukkoon.
  7. Ota pois liedeltä, lisää parmesaani (raastettuna tai lastuina), sekoittele hyvin.
  8. Viimeiseksi lisää joukkoon puolikkaiksi leikatut viinirypäleet.
  9. Tarjoa sellaisenaan tai kanafileiden kanssa. Ja sen lopun valkoviinin. :-)
Jos tarjoat lisäksi kanafileitä, ota ne hyvissä ajoin (30 min) ennen paistamista huoneenlämpöön. Ryhdy paistamaan niitä  kohdan 5 puolivälissä. Paista n. 7 min per puoli voissa paksuudesta riippuen, mausta yläpuoli suolalla ja pippurilla ennen ja jälkeen kääntämisen. Tarkista kypsyys (pitää olla kypsää)!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti