sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Uuniperunat savulohitäytteellä

Helppo, ja herkullinen ruoka, tosin perunoiden kypsyminen kestää tunnin. Valitettavasti uuniperunat kuuluvat jostain syystä mieheni inhokkeihin, eikä hän suostu niitä syömään. Siksi teen niitä todella harvoin.

Uuniperunat savulohitäytteellä
4 annosta, 1 tunti 15 min, aktiivista kokkausaikaa 15 min

Ainekset
  • 4 isoa tai 8 pientä perunaa (mieluiten Rosamunda)
  • muutama nokare voita
Kastike
  • 1 prk kermaviiliä
  • 300 g lämminsavulohta
  • 1 salottisipuli
  • 1/4 sitruunan mehu
  • 1 rkl sinappia
  • pippuria myllystä
  • 1/2 ruukkua tai nippua tilliä
Lisäksi
  • Salaattia
Ohjeet
  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Pese perunat huolellisesti. Leikkaa niihin ristikkäiset viillot leveimmälle ja pisimmälle puolelle, ja tee lisäksi kuorimaveitsellä viiltojen keskelle kolo. Täytä kolo voilla.
  3. Kääri perunat folioon, ja laita uuniin 200 asteeseen kypsymään tunniksi.
  4. Nauti vapaahetkestä.
  5. Tee kastike ja salaatti. Kuori ja pilko sipuli. Revi lohi pieniksi paloiksi. Silppua tilli.
  6. Sekoita kaikki kastikeainekset keskenään. Tarkista maku, ja lisää suolaa, pippuria, sinappia tai sitruunamehua jos tuntuu siltä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti