lauantai 17. tammikuuta 2015

Juustoinen kana-bataattipasta

Siskoni sai hiljattain toisen lapsen, ja ajattelin helpottaa hänen perheensä arkea menemällä kyläilemään iltaruoka-aineet mukanani, joista kokkaisin sitten illallisen. Hän oli tehnyt saman minulle kun poikani oli syntynyt, ja hän vielä odotti omaansa.

Päädyin kaupassa keksimään hatusta reseptin, joka onnistui mielestäni aika hyvin! Tämä sitten ei ole mitään kevyttä ruokaa...

Juustoinen kana-bataattipasta
6 annosta, 40 min

Ainekset 
  • 700 g maustamattomia kanafileitä tai -suikaleita
  • 1 iso bataatti (n. 600 g)
  • 4 sipulia
  • loraus rypsiöljyä paistamiseen
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa maun mukaan
  • 1 pkt Koskenlaskija Perinteinen -sulatejuustoa
  • 1 tlk (2 dl) ruokakermaa
  • 600 g pastaa
  • loraus oliiviöljyä pastan joukkoon
  • 1 rkl suolaa pastaveteen
Lisäksi salaattia, esim:
  • Tammenlehväsalaattia
  • Kurkkua
  • Tomaattia
  • Paprikaa
  • Oliiviöljyä, balsamicoa, suolaa ja pippuria
Ohjeet
  1. Paloittele kanafileet n. 2-3 cm kuutioiksi (ellet käytä valmiita suikaleita).
  2. Kuori ja lohko sipulit.
  3. Laita iso kattilallinen vettä kiehumaan pastaa varten ja pieni kattilallinen bataattia varten.
  4. Kuori ja paloittele bataatti n. 2-3 cm kuutioiksi.
  5. Paloittele sulatejuusto.
  6. Laita bataattikuutiot kiehumaan hiljalleen pieneen kattilaan, noin 10 minuutiksi. Kypsymisaika riippuu bataatin rakenteesta ja kuutioiden koosta, joten tarkkaile tilannetta.
  7. Laita pasta kiehumaan suolattuun veteen paketin ohjeen mukaan.
  8. Kuumenna tilkka öljyä isossa paistinpannussa. Paista kanat kahdessa erässä. Rouhi kanapaloille pippuria paistamisen loppuvaiheessa. Siirrä sivuun.
  9. Paista sipulilohkot paistinpannussa. Kun ne ovat pehmenneet, lisää paistinpannulle kanat, kypsyneet bataattikuutiot, ruokakerma ja juustopalat. Sekoittele, kunnes juusto on sulanut.
  10. Tarjoa pasta kanakastikkeen ja salaatin kanssa. Voit myös sekoittaa kastikkeen pastan joukkoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti